Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

27 januari 2017

Eén week: dat is volgens Canadese psychologen de gemiddelde houdbaarheid van goede voornemens. Bij Protect proberen we die langer vol te houden. In het kader van die goede voornemens staan we ook even stil bij het fenomeen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen. MVO gaat uit van de triple-P-benadering: we zijn gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet).

                                                                   

Zowel intern als extern proberen we zoveel mogelijk volgens die filosofie te werken. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van hoe wij ons steentje bijdragen.
 

Gediversifieerd aanwervinsgsbeleid

Bij Protect hechten we belang aan diversificatie van talent. Binnen de onderneming worden medewerkers ook gestimuleerd om zelfstandig te werken en hun talenten verder te ontplooien. Hierbij staan wij open voor jobrotatie en multi-inzetbaarheid. 
 

Feel good medewerkers

Omdat communicatie en wederzijdse feedback belangrijk zijn, maken wij gebruik van een intranet en meerdere overlegcomités tussen de verschillende diensten. Bovendien worden er regelmatig leuke activiteiten buiten de werkuren georganiseerd.
 

Milieubewust

Als kleine verzekeraar kunnen we op dit vlak geen bergen verzetten, maar ook wij proberen hier ons steentje bij te dragen. Zo gebruiken we LED-verlichting op onze kantoren, bieden we werknemers in de mate van het mogelijke de kans om van thuis uit te werken en promoten we het gebruik van het openbaar vervoer, dat voor 100% wordt terugbetaald.

Goede doelen

Via United Fund for Belgium kiezen we jaarlijks een nieuw goed doel waaraan we onze steun verlenen. Maandelijks verkopen we een heerlijke maaltijd en een dessert ten voordele van dat goede doel. Wekelijks wordt er voor de medewerkers ook een fruitmand geleverd via Fruit at Work, waarvoor we we een vrije bijdrage vragen. Die opbrengst wordt samen met de winst van o.a. de jaarlijkse barbecue en de frisdranken verdubbeld door Protect. Jaarlijks steunen we ook samen met o.a. enkele andere verzekeraars de ngo Ondernemers voor Ondernemers.


    

                         Pannenkoekenbak goede doel                                                               Fruit at Work fruitmand
 

Duurzaam ondernemen 

Triodos Bank is reeds verscheidene jaren één van de vaste 'huisbankiers' van Protect. Wij kozen bewust voor een financiële instelling die staat voor duurzaam bankieren. Triodos Bank richt zich tot particulieren, organisaties en bedrijven die willen dat hun (spaar)geld wordt aangewend voor de financiering van projecten waar zij achter kunnen staan. Door deze samenwerking hebben wij de zekerheid dat met ons geld bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde gefinancierd worden.

 

Met een aantal kleine initiatieven proberen dus ook wij ons steentje bij te dragen aan een betere maatschappij en proberen we hier op een verantwoorde manier mee om te gaan. Onze onderneming richt zich natuurlijk op economische prestaties, maar steeds met respect voor de sociale kant en de planeet.

 

 

terug naar overzicht